Lunchconferentie Peter PIOT - 4 juli 2022

Lunchconferentie Peter PIOT - 4 juli 2022

Maandag 4 juli 2022 om 12u30

Lunchconferentie

over "Het gevecht met pandemieën - Pleidooi voor een internationale strategie”

met Prof. baron Peter PIOT, vml. Adjunct-Secretaris-Generaal van de VN en Speciaal adviseur van de voorzitter van de Europese Commissie voor COVID

Inleider : Ere-ambassadeur Alex REYN

Al sinds jaren kampen onze samenlevingen met diverse pandemieën: Ebola, SARS, COVID…

Wetenschap, zorgsector, beleidsverantwoordelijken en zelfs diplomatieke krachten sparen geen moeite om deze ziekteverwekkers het hoofd te bieden. Met wisselend en soms wel opmerkelijk succes. Hoe zal de strijd ook in de toekomst op de meest efficiënte wijze gevoerd worden? Welke arsenalen hebben we daarvoor ter beschikking? Een performant nationaal beleid zal maar duurzame resultaten opleveren als we ook internationale allianties en samenwerkingsverbanden smeden.

Als mede-ontdekker van het ebola-virus, voormalig adjunct-secretaris-generaal van de VN en nu adviseur van EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, beschikt Peter Piot over de beste geloofsbrieven om een dergelijke strategie te bepleiten en gestalte te geven.

Hij zal worden ingeleid door Alex REYN, voormalig permanent vertegenwoordiger bij de VN in Genève en in New York, en gewezen ambassadeur in Washington.

Aperitief vanaf 12u00. Broodjesmaaltijd om 12u30. Conferentie rond 13u15. Einde rond 14u30.

Deze conferentie gaat door in de gewone vergaderplek van de Universitaire Stichting.

Johan SWINNEN,
Voorzitter van VIRA

Printversie uitnodiging