UITGESTELD! Lunchdebat "Amerika en Europa" - 26 maart 2020

UITGESTELD! Lunchdebat "Amerika en Europa" - 26 maart 2020

Door de corona-pandemie moeten de activiteiten van VIRA opgeschort worden tot na de zomer!
Zie het nieuwsbericht hierover.

Geachte leden en sympathisanten van VIRA,

Ingevolge de dreiging van het Corona-virus en conform de instructie van de Nationale Veiligheidsraad wordt het VIRA-debat van 26 maart 2020 over de relatie tussen Amerika en Europa tot een nader te bepalen latere datum uitgesteld. De personen die hun deelnamegeld reeds overschreven zullen dit teruggestort krijgen.
De conferentie van Staffan de Mistura over Syrië, voorzien voor 29 april 2020 om 18u00, wordt voorlopig gehandhaafd, maar ook hier blijft een annulatie wegens de corona-dreiging mogelijk.

Met vriendelijke groeten,

Johan SWINNEN,
Voorzitter van VIRA

______________________________________

Donderdag 26 maart 2020

Lunchdebat

over "AMERIKA en EUROPA: Bilan en perspectieven"

met drie oud-ambassadeurs in Washington: Henne SCHUWER, Johan VERBEKE en Alex REYN

Wat betekende Trump voor de transatlantische betrekkingen? Kijken we ontnuchterd naar de onvoorspelbaarheid in de internationale betrekkingen, naar klimaatontkenning, achteruitgang van het multilateralisme, toevlucht tot handelsconflicten, relativering van de mensenrechten? Waar zit de actuele en potentiële dynamiek van de transatlantische verhoudingen en samenwerking?

Welke democratische tegenspeler maakt de meeste kans tegen Donald Trump?


Twee ex-ambassadeurs, Henne SCHUWER en Johan VERBEKE, wier ambtstermijnen in Washington gedeeltelijk samenvielen, zullen zowel de conjuncturele als de structurele kanten van het Amerikaanse en transatlantische spectrum belichten.

Ambassadeur Alex REYN, die er ten tijde van Clinton en Bush Jr fungeerde en 9/11 meemaakte, zal het debat modereren…en hier en daar een eigen accent leggen.

Johan SWINNEN,
Voorzitter van VIRA

Printversie uitnodiging