Paneldebat "DE DEMOCRATIE OP DRIFT?" - 27 september 2019

Paneldebat "DE DEMOCRATIE OP DRIFT?" - 27 september 2019

Vrijdag 27 september 2019

Paneldebat

over “DE DEMOCRATIE OP DRIFT?”
Diagnoses en remedies van drie nestoren van de Belgische politiek

met Ministers van Staat Herman DE CROO, Mark EYSKENS, Louis TOBBACK
onder leiding van columnist Rik VAN CAUWELAERT

Wat is er aan de hand met de democratie?

Zijn onze democratie, onze instellingen, onze politieke zeden en gewoonten nog bestand tegen turbulente ontwikkelingen of tegen aftakelend vertrouwen in ‘de politiek’? In welke mate spelen interculturaliteit en globalisering, populisme en regionalisme, sputterende Europese motoren of dysfuncties in het Belgisch systeem hierbij een rol? Vormen sociale media een bedreiging, of moeten we ook gaan speuren bij de consekwenties van artificiële intelligentie, van digitalisering en algoritmisering van onze samenleving? Is de wereld te complex en de mens te overmoedig of te individualistisch geworden om nog te geloven in de kansen en mogelijkheden van de democratische ordening? En welke plaats krijgt het maatschappelijk middenveld in dergelijke constellatie?

De gekende maatschappij-watcher en columnist Rik Van Cauwelaert zal het debat met de drie -zeer mededeelzame- ervaringsdeskundigen in goede, zij het in wellicht soms capricieuze banen leiden.

De lunchconferentie met broodjesmaaltijd gaat door op vrijdag 27 september 2019 om 12u30, zoals naar gewoonte in de Universitaire Stichting, Egmontstraat 11, 1000 Brussel (Metro Troon, parking Naamse Poort). Het aperitief wordt opgediend vanaf 12u00.

====>> De zaal van de bijeenkomst is volledig volgeboekt is, inschrijven is niet meer mogelijk!

Afmeldingen dienen ten laatste op woensdagmorgen 25 september te gebeuren.

Ik zal u gaarne verwelkomen op deze nieuwe activiteit.

Johan SWINNEN, Voorzitter van VIRA

Printversie uitnodiging

Foto Louis Tobback: Filip Van Loock