Lunchconferentie met Werner BAUWENS en Johan VERBEKE - 22 februari 2019

Lunchconferentie met Werner BAUWENS en Johan VERBEKE - 22 februari 2019

Vrijdag 22 februari 2019

Lunchconferentie over

"België in de VN-Veiligheidsraad (2019-2020): Consensus smeden, Bouwen aan Vrede"

door

Werner BAUWENS Hoofd VN-directie op Buitenlandse Zaken en Johan VERBEKE, vml. ambassadeur in de Veiligheidsraad.  Moderator: Bart BEIRLANT, journalist

Onder het motto “Consensus smeden, Bouwen aan Vrede” voerde België campagne voor de zetel in de Veiligheidsraad, die het nu voor de zesde keer bekleedt.
België wil optreden als een ‘constructieve , betrouwbare en open partner’ in de zoektocht naar oplossingen voor vredes-en veiligheidsvraagstukken.

Waar liggen precies de Belgische ambities en prioriteiten? Ligt er een uitgewerkt takenpakket klaar en in welke mate is er ruimte voor initiatief? Kan België op een of andere manier het verschil maken? Wat stelt de Veiligheidsraad zelf nog voor in tijden van Trump, Poetin en Xi, op een moment waarop het multilateralisme niet meer voor iedereen vanzelfsprekend lijkt?
De ambtelijke verantwoordelijke en de ervaringsdeskundige geven tekst en uitleg.

Dit debat heeft plaats op vrijdag 22 februari 2019 om 12u30. We gaan we meteen aan tafel voor aperitief en broodjesmaaltijd. Het einde der debatten is voorzien voor 14u15.

Zoals naar gewoonte heeft deze conferentie plaats in de Cattier-zaal van de Universitaire Stichting, Egmontstraat 11, 1000 Brussel (metro Troon, Parking 2 Poorten).

Ik zal u gaarne verwelkomen op deze nieuwe activiteit van VIRA.

Johan SWINNEN, Voorzitter van VIRA

Printversie uitnodiging