Avondconferentie met Johan SWINNEN en Walter ZINZEN - 2 april 2019

Avondconferentie met Johan SWINNEN en Walter ZINZEN - 2 april 2019

Dinsdag 2 april 2019

Avondconferentie over

"Het GROTE MEREN - DEBAT"

door Johan SWINNEN, Vml. ambassadeur in Rwanda en Congo en Walter ZINZEN, columnist, schrijver, vml. journalist VRT

Rwanda, 25 jaar na de genocide. Congo, 3 maanden na de verkiezingen. Beide landen staan sterk in de actualiteit dezer dagen.
Het Rwandees ontwikkelingsmodel ontlokt bewondering bij velen. Anderen twijfelen aan de duurzaamheid ervan. Komt dat omdat de geschiedenis van de genocide en wat eraan voorafging nog niet helemaal of slecht geschreven is?

En wat moeten we denken van de Congolese vertaling van de democratische waarden, na de recente controversiële verkiezingen? Is het geoorloofd verontwaardiging en ergernis te ruilen voor realpolitik in de hoop dat het toch nog ooit goed komt? Zonder evenwel toe te geven aan cynisme?
De diplomaat en de journalist, beiden ‘op rust’, geven vrije loop aan hun overtuiging en hun zekerheden, maar ook aan hun vragen en hun twijfels.

Het debat, dat wordt ingeleid door Prof. Laurent Van Depoele, vice-voorzitter van VIRA, start om 18u00  stipt in de Universitaire Stichting, Egmontstraat 11, 1000 Brussel (Metro Troon, parking Naamse Poort) en wordt gevolgd door een cocktail.

De avond wordt afgesloten omstreeks 21u00.

Ik zal u gaarne verwelkomen op deze nieuwe activiteit.

Johan SWINNEN,
Voorzitter

Printversie uitnodiging