Avondconferentie met Koenraad VAN BALEN en Piet JASPAERT - 30 mei 2018

Avondconferentie met Koenraad VAN BALEN en Piet JASPAERT - 30 mei 2018

Woensdag 30 mei 2018

Avondconferentie over

Erfgoed als bindmiddel voor een Europa met toekomst
in het kader van het Europees Jaar voor het Erfgoed

door Koenraad VAN BALEN, Gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en Piet JASPAERT, Vice-President Europa Nostra

Beide sprekers zijn al jaren actief in de erfgoedsector en betrokken bij het beleid van Europa Nostra. Deze Europese koepelorganisatie werpt zich op als de pleitbezorger voor erfgoed in Europa. Zij doet dit door het promoten van excellentie in erfgoedzorg en het verdedigen van bedreigd erfgoed, zowel bij nationale als Europese overheden.
Jaspaert en Van Balen coördineerden in 2015 de publicatie van het standaardwerk “Cultural Heritage Counts for Europe”, dat in 11 talen (ook in het Nederlands) te raadplegen is.
Het rapport toont aan hoe cultureel erfgoed ontwikkeling verduurzaamt, dat erfgoed geen wezenloze materie is maar de geesten verruimt en inspiratie levert voor de toekomst van Europa. In een Europa in crisis is het overigens niet geheel toevallig dat cultureel erfgoed aan belangstelling wint.  Is dit ook een aanzet voor een culturele dynamiek die Europese integratie schraagt?

De lezing vindt plaats op woensdag 30 mei 2018 om 18u00 in de Universitaire Stichting, Egmontstraat 11 te 1000 Brussel (Metro Troon).  Rond 19u30 wordt een receptie aangeboden.

Ik zal u gaarne verwelkomen op deze nieuwe activiteit.

Met vriendelijke groet,

Johan SWINNEN, Voorzitter

Printversie uitnodiging