Paneldebat "NAAR WELK EUROPA ?" 18 april 2017

Paneldebat "NAAR WELK EUROPA ?" 18 april 2017

Dinsdag 18 april 2017

Paneldebat rond de vraag “NAAR WELK EUROPA ?”

tussen Baron Frans van DAELE en columnist Rik VAN CAUWELAERT en met als moderator Karel LANNOO, Directeur van het Centre forEuropean Policy Studies (CEPS)

Foto © Samyn & Plissart

De toekomst van Europa staat ter discussie. Commissie-voorzitter Juncker legde een rist van opties op tafel. De Brexit begint aan een heel lastig parcours. De Nederlandse, de Duitse en vooral de Franse verkiezingen voeden polariserende debatten. Ook in Vlaanderen en België ontkomen we niet aan ‘existentiële reflecties’. Zal de burger er meteen wijzer van worden? Zal de Europese vervreemding nog meer toeslaan? Of gaan we naar een louterend,  verfrissend en dynamiserend debat met een nieuw élan ?
Europa quo vadis?

Welke richting gaat het uit met Europa? VIRA kwam er al regelmatig op terug. In alle gremia, media, think tanks, maar ook in de huiskamer ontspinnen zich levendige discussies. Zal de toekomst van Europa veiliggesteld worden door meer Europa, of door een ander Europa, of door meer Europa in een ander Europa?
De panelleden worden verondersteld zowel de politieke correctheid als de alternatieve feiten angstvallig te vermijden…

De lezing vindt plaats op dinsdag 18 april 2017 om 18u00 in de Universitaire Stichting, Egmontstraat 11 te 1000 Brussel (Metro Troon).  Nadien wordt een cocktail aangeboden.

Ik zal u gaarne verwelkomen op deze nieuwe activiteit.                                                                

Met vriendelijke groet,
Johan SWINNEN,
Voorzitter

Printversie uitnodiging